MimeBassCover – Theatre in Therapy

 

Néha meg kell szólalni. Néha fel kell vállalni életeket, ügyeket, főként a sajátunkat. Így lesz az egyedüllétből, a hétköznapok szürke némajátékából igazán felszabadító csapatjáték. Mert vagyunk egymásnak. Olyan hasonlóak a történeteink, küzdelmeink, a színpadon innen és túl. Erő van bennünk, olykor lappang, olykor előtör, és mindent felforgat. Az erőszak nem válogat. Mi pedig elfogadjuk a létét, szemet hunyunk. Tehetetlenül, generációkon át cipeljük traumáinkat. Abban a hitben élünk, hogy azáltal leszünk erőssé, ha tűrünk, szenvedünk, eltakarunk. Itt az idő felismerni a bennünk rejlő igazi erőt, ami által megírhatjuk saját átváltozásunk történetét.

A MimeBassCover a Pufi Színház 2016-2017-es évadjának záró, ugyanakkor új horizontokat nyitogató produkciója. Az előadás pantomim – és basszusgitár játékból áll, melyet közös beszélgetés követ.

Az előadás alkotói:

Bajka-Barabás Réka – színész, a Pufi Színház alapítója, a színházi nevelés és a pantomim műfaj lelkes kutatója. Jelen kezdeményezéssel a nők és gyermekek elleni erőszak tabu témájára szeretne rávilágítani, hogy a társadalmi megítélés és a tudatlanság felhői oszoljanak.

Barabás Tamás – zenész. Számtalan együttes basszerosa, a Pufi Színház zeneszerzője. Játékával otthonosan kalandozik a klasszikus zenén át, a blues, a jazz izgalmas világáig. Saját zenei projektjei már több nemzetközi művész figyelmét bevonzották.

László Éva – pszichológus, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, Az Artemis Egyesület önkéntese.

Mihaela Săsărman – színházi nevelési szakember. Börtönökben erőszaktevőknek, szexuális agresszoroknak szervez terapeutikus foglalkozásokat. A Transcena Egyesület vezetője.

Az előadás bemutatója 2017 június 20-án történt meg, 19 órától a Reactor térben, Kolozsváron.

A program támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt